hamrevann

AKTIVITETER

Det unike med Hamrevann er at boligfeltene sees i sammenheng med det idylliske Hamrevannet og skogsområdet rundt. Hamrevannet ligger omtrent 12 minutters gange unna boligområdet, og er et stort vann med viker, halvøyer og øyer, som innbyr til rekreasjon, aktiviteter og opplevelser. Her kan man ro, padle, gå på skøyter på vinterstid, fiske, bade og kose seg rundt griller i vakker natur.

TURSTIER

Det er etablert et nettverk av turstier i skogområdet rundt Hamrevannet. Langs disse stiene er det også store muligheter for frilek.

BRO/BRYGGE (1.3)

Ved rasteplass nummer 3 vil det bli laget en bro over sundet som også fungerer som badebrygge.

RASTEPLASSER (1.3-7)

Rundt vannet blir det seks rasteplasser med grill, langbord og benker. Enkelte steder er det også en gapahuk til bruk i dårlig vær.  

GRILL (1.3-7)

Flere steder rundt vannet vil du finne utplasserte griller.

GRILL-ØY (2.)

På en grunne i vannet bygges det en plattform med stoler, bord og grill. En flytende gangbro leder ut til øya og blir et flott møtested for familie- og vennetreff.

BADESTRAND (4.)

Badestranden vil invitere til en innbydende dukkert i Hamrevannet. Her blir det også rasteplass med grill, bord, benker og gapahuk.

SPEIDERLEIR (8.)

Her skal speidere bygge sin egen leirplass.

STISYKLING (10.)

Omtrent 100 meter fra boligene begynner et stinettverk for stisykling med flere nedfarter. Nedfartene vil være tilpasset både nybegynnere og de mer erfarne. Dette plasseres i området Ravnåsen og Lille Ravnåsen helt i sør i Hamrevannområdet.

AKEBAKKE (11.)

Omtrent 100 meter fra boligene vil både unge og voksne kunne more seg i akebakken.

BIOTOP (12.)

En biotop er et sted hvor levende organismer holder til. Hensikten med en biotop er å vise mangfoldet av arter i naturen, og samtidig vise hvordan man tar vare på humler, fugler, maur, frosker og fisk. Dette kan bidra til å utvikle gode holdninger i forhold til bærekraft og miljø hos barn og unge. Et sterkt team av fagfolk vil bidra i oppbyggingen av biotopen.

HENGEKØYE-ØY (13.)

På østsiden av vannet er det en idyllisk øy som er godt egnet til overnatting i telt eller hengekøyer.

PARSELLHAGER (14.)

Her kan du som bor på Hamrevann disponere et stykke jord til dyrking av grønnsaker og bær.

GRATIS UTLÅN AV UTSTYR

Vi starter en gratis utlånsordning for fritidsutstyr slik at du som bor på Hamrevann kan teste ut nye aktiviteter uten å måtte kjøpe dyrt utstyr, slik som SUP-brett, kanoer m.m.