hamrevann

MELLOM SKOG OG BY

Bydelen Hamrevann har en unik beliggenhet omtrent 10 km utenfor Kristiansand sentrum. Området er plassert mellom Sørlandsparken, Dyreparken og Hamresanden – og alle disse er innen sykkelavstand. Sørlandsparken er en av regionens største konsentrasjoner av arbeidsplasser og tilbyr et utall av varer og tjenester. I tillegg til dette tilbyr Kristiansand sentrum også attraktive kulturtilbud, fritidstilbud og uteliv. Matbutikk blir også etablert i gåavstand fra boligområdet, og er planlagt å stå ferdig i 2023. Mesteparten av det du trenger finnes dermed i nærområdet til Hamrevann. 

Bussmetro M2 har avganger i begge retninger på Lauvåsen hovedvei i rute mellom Sørlandsparken og Kvadraturen. Her går det 3 avganger i timen hver vei (se AKTs rutetabell). 

Barnevennlig

Skogen som nærmeste nabo

Riktig valg for fremtiden

BARN I SENTRUM

For barnefamilier er Hamrevann en drøm: Lev livet utendørs, i skog og mark rundt det idylliske Hamrevannet. Her blir det tur- og sykkelstier, grillplasser, gapahuker, badestrand, flytebrygge og mange andre fasiliteter – kort sagt alt hva en familie kan ønske seg. På oppveksttomta på Lauvåsen, rett i nærheten av Hamrevann, kan det i fremtiden bli aktuelt å anlegge en skole. Dette avgjøres av bystyret i Kristiansand kommune. Eget idrettslag, Hamrevann IF, er også etablert. 

Med områdets natur, stillhet og beliggenhet er Hamrevann attraktivt også for den voksne veletablerte beboeren som er glad i naturen. Hamrevann er generasjonenes felles bosted. Et sted å vokse opp, et sted å være voksen og et sted å bli gammel.

SØRLANDSPARKEN

En av Sørlandets største handelsparker med over 10 000 arbeidsplasser, som også tilbyr et stort utvalgav varer og tjenester.  

 Avstand fra boligene: 
- Gange: 15 min
- Sykkel: 6 min
- Kollektivt: 3 min 
- Bil: 3 min 

OPPVEKSTSENTER

Kun 500 meter fra boligene er det satt av tomt til et fremtidig oppvekstsenter med plass til skole, barnehage og idrettsanlegg. Bystyret i Kristiansand kommune skal ta stilling til om, og eventuelt når, dette skal bygges. Eget idrettslag, Hamrevann IF, er også etablert. 

NÆRBUTIKK

Coop Prix forventes å stå ferdig i 2023, og ligger 500m fra boligene.

DYREPARKEN

Norges største familieattraksjon finnes i ditt nærområde. Det skal etableres en tursti direkte til Dyreparken.

Avstand fra boligene: 
- Gange: 43 min
- Sykkel: 14 min
- Kollektivt: 15 min
- Bil: 5 min 

KRISTIANSAND SENTRUM

Kristiansand sentrum ligger 10 km fra Hamrevannboligområde og er lett å komme til med buss, bil og sykkel.

Avstand fra boligene:
- Sykkel: 41 min
- Kollektivt: 27 min
- Bil: 11 min

HAMREVANN NATURPARK

Hamrevann naturpark ligger omtrent 12 minutters gange unna boligområdet. Her etableresturstinettverk, stisykling, grillplasser, gapahuker, badestrand, akebakke, parsellhager og mange andre fasiliteter.

HAMRESANDEN

Hamresanden med sin 3 km. lange badestrand er et svært populært område om sommeren og ligger omtrent 1,5 km fra boligområdet.

Avstand fra boligene: 
- Gange: 22 min
- Sykkel: 7 min
- Kollektivt: 3 min 
- Bil: 3 min 

KJEVIK

Kjevik flyplass ligger omtrent 8 km unna.